Jan 26, 2012, 7:03 PM

Бели декори 

  Poetry » For kids
526 0 3


А беше до вчера всичко нормално.

Вярно – по-студено, но нищо фатално.
Днес се събуждам – обличат се всички,
дори и за мене тъкмят ръкавички
и шалове даже, и яке дебело,
и шапка с помпон. Я, мама не е взела
и дори не приготвя количката,
а само повтаря си дума „шейничката”.
Но това нищо не е -
излизаме вън, ама пътят къде е?
Тротоарът го няма и колите се крият,
от небе памуци падат, каквото сварят – покриват,
и на всичко отгоре не мога да ги хвана,
уж ги взимам в ръка, но ме мокрят и ги няма.
И докато на всичко се чудех и маех,
мама нещо се хлъзна, в памука се овъргаля
и тогава набързо всичко разбрах -
подготвили са декори, за да ми правят смях.


26.01.2012 г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??