Sep 17, 2014, 2:46 PM

Без гражданска 

  Poetry » Love
411 0 1

Твоята полустрогост, моята полунежност...

Отгоре се спуска сякаш Небето.

Не ти обещавам пожизнена вярност.

Просто ще бъда, щом зная, че светиш.

 

Сега сме и тук сме. Само в тази минута.

Минутата - Вечност, макар и измама.

Крачица още и свършва маршрута,

щом слива се нейде пътят за двама.

 

Неразпъпила роза... Какво да умувам?!

Ти моя си нежност, ти моя си Пролет!

Вярвам ти! Чуваш ли?! Не се и страхувам,

без застраховка за първия полет!

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Заглавието ме заинтригува... Оказа се, че зад него се крие много хубаво стихотворение. Поздравления, Краси!
Random works
: ??:??