Този месец прогнозно е смесица.
Не допускай страхът да пресмята.
Слънце, дъжд, дори снежна виелица -
лятото си е само в душата.
Има още за даване. Има.
Нямат край звездопадните думи.
Поизтупай крилата след зимата,
за да паднат перата по-груби.
Залепи всички скъсани книги,
а прахът - запази го за спомен.
Приготви си най-новите ризи.
Този свят е красив и огромен.
Да си делнеме водката ледна
(Да ти кажа - аз водка не пия).
В тази пролет - абсурдно поредна,
може пък и да стане магия.
И тръгни! И лети и пътувай!
Пътят сам е по себе си щастие.
Равносметките никак не струват,
щом сърцето компас безпристрастен е.
© Деа All rights reserved.