Sep 13, 2007, 9:37 AM

Безнаказаност! 

  Poetry
522 0 10

Боли от ежедневена безнаказаност,
облечена в костюм от престъпление,
монотонност в думи, фалш, изказаност,
прикрити зад държавно управление.


Корупционен октопод със пипала,
пълзящо-лепкав в горните етажи,
безкомпромисно размазва правила,
оставя диря от безмислени пасажи.


Незаслужената власт е безхаберие
на измърсените от алчността души,
от горе властващи с презрение
над обезверените от страх тълпи.


Гласът отеква в градската пустиня,
заглушен от странен тътен на заводи,
отказал се да проси вече милостиня,
живурка и покорно трупа си несгоди.

© Елица Стоянова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??