Sep 11, 2009, 5:15 PM

Безсънна нощ 

  Poetry
764 0 1

Защо изгряваш, слънце?

Защо отново идват в мене мислите за нея?

И отново болката позната в мен се ражда.

А онази песен?!

Не! Сърце, не слушай ти!

Това бе нашата песен.

О, душа! Търпи, търпи - и това ще мине.

Повтарям вече четиринадесети месец.

И копнежът тъй познат...

О! И ти ли, спомен сив?!

Моля те, иди си там!

Болка, болка!

Само ти подсказваш, че съм още жив...

 

Ервин Даутев Дрейк

 

© Ервин Даутев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??