Dec 22, 2019, 9:09 AM

Безсънно... 

  Poetry » Love
1154 2 3

Безумно ми се спи, ала не мога...

И липсваш ми във сънища дори. 

Обземат ме събудени тревоги – 

не идваш и след падащи звезди.

Не мога да заспя. И май не искам. 

Така поне Луната ме залъгва, 

тъй както и вълкът по нея вие, 

така и аз, че с теб не ще да бъда... 

Причуват ми се морските вълни. 

(Не знам, а може би наистина.) 

И шепотът на нежния вечерен бриз, 

погалил те на залез по косите... 

Без теб не ми се ляга още. 

Докосвам те докато пиша стихове. 

Такива ще ми бъдат нощите. 

Ужасно дълги. От самотно тихите... 

 

Danny Diester 

(Стихопат.) 

© Данаил Антонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??