Aug 14, 2024, 9:54 PM

Безсъзнателно 

  Poetry » Free verse
241 2 1

Ти влезе със среднощния полъх 

през открехнатия прозорец на съня. 

Ненадейно, незнайно как и защо…

Не, не бях те повикала. 

Дори бях започнала да си мисля, 

че съм те забравила … 

 

Разпознах те по мълчанието.

По диханието на твоята близост. 

И по тласъците, 

с които проникваше в мен… 

 

А после, на разсъмване, си тръгна. 

Разтвори се в мига на пробуждането. 

Но след теб бе останала любовта…

 

Албена Димитрова 

12.1.2024.

София. 





 

 

© Албена Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мъдро, съкровено и преживяно.
    Великолепен и вълнуващ стих.
    Поздравление, Бени!
Random works
: ??:??