Apr 6, 2023, 5:27 PM

Бодливият храст 

  Poetry » Humour, For kids
874 7 18

Нейде из гората стара

храст бодлив порасна.

Никому той няма вяра

и е тъй опасен –

 

остри са му трите клона,

хапещи бодлите –

гони всичките шпиони,

дето му налитат:

 

свраката била свадлива,

бъбрела безкрайно!

Славеят пък все щастливо

песнички извайвал…

 

Козината на Лисана

била твърде мека,

на зелената поляна

ходела тъй леко…

 

И с Вълчана дружки стари

таен план чертали –

листите му да попарят

и да го запалят…

 

На Елицата зелена

тайничко подмятал:

притаи се като мене,

ниско до земята,

 

стига пери вейки млади

към небето ясно –

лесно от високо падаш!

Пробвал да я стресне…

 

Но не щеш ли утро дойде,

слънчево и топло.

Из гората бързо броди

и тревици чопли

 

младият Елен Рогати

и до храста спря се.

После хапна си богато –

клонките опаса…

 

И гората си почина –

храстът спря да мрънка!

Избуяха след година

новите му трънки.

 

Konstance

© Констанс Аргирос All rights reserved.

The work is a contestant:

Пазете чудесата на гората »

5 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??