Sep 9, 2007, 2:41 PM

Болката на слънцето 

  Poetry
562 0 7
Слънцето надникна далеч зад хоризонта,
някога с усмивка, но днес със плач студен.
След толкова борби, сега предаде фронта,
защото му омръзна да се ражда всеки ден.

То галеше с лъчите си копринени реки,
разресваше полята, рисуваше живот.
Талант красив, единствен! А кой го оцени?...
О, кой ли би прогледнал сред този сляп народ!

Слънцето погледна и в небето си потъна,
отправи лъч прощален, на края посветен.
И викаха го дълго, но то не се завърна,
защото му омръзна да умира всеки ден.

© Петя Косева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??