БОМБА
На Христо Смирнeнски
Взимат ти хляба,
ръцете ти връзват,
очите ти вадят –
и ставаш...
ТЪЛПА!
А едно време
се смееше ТИ...
на ТЪЛПАТА!
На озверени,
псуващи,
ослепени,
с вързани ръце,
гладни...
и - жадни!
Нечуващи,
невиждащи,
боси, окъсани,
смирени и...
ядосани,
от всички управляващи –
ЛЪГАНИ и роптаещи –
ТЪЛПА!
Възмутено презираща:
Политици,
администрати,
бюрократи,
намесници,
адвокати,
кметове,
корумпирани полицаи,
магистрати,
министри –
чиновници някакви,
заслужили незаслужено,
взели от общото,
взели от тебе, взели от мене –
ВЗEЛИ ОТ ВСИЧКИ!!!
Копелдаци нещастни
от банди опасни –
наричани бизнесмени!
Фараони на банки
червени – засмени!
Бандюги – чираци,
мафиоти – простаци,
ченгета фалшиви
биещи бясно,
мошеници всякакви
и НE на най-напоследно-
великите БЪЛГАРСКИ...
НАШИ БОРЦИ !
И стоиш
гледаш безмълвен...
Стотинки броиш
за утрето мислиш,
и душата ти се подува,
подува, подува, подувааааа...
П-О-Д-У-В-А!
Ставаш на бомба –
по-страшна от атомна!
Ако гръмнеш
би ги опръскал
със единственото
което имаш:
СДЪВКАНАТА ОСКЪДНА ВЕЧЕРЯ!
. . .
Ivaylo Atanassov
29.05.2006 (05.40 h)
Senftenberg – Germany
© Ивайло Атанасов All rights reserved.