Затихва градчето тъжно и бяло,
времето някак, сякаш е спряло...
Децата прекрасни, птици отлетели,
по друми широки свои поели...
Няма заводи... театър и кино,
ах, как ни прекара, мила Родино!
Няма я глъчка, хора подменени,
как сменят се тихо цели системи...
Ще дойдат ли... как? Други стойностни дни...
Български дух - буден - на славни деди,
да бликне мощно, да пребъде народ,
за всяко кътче, Родино, с нов живот!
© Елена Калчева All rights reserved.
Хубаво казано и написано! с обич, Лени.