Oct 22, 2013, 9:27 PM

Бягство 

  Poetry » Other
485 0 1

Скри ли се слънцето -

от края на дупката нервно надничаш.

В  мрака ти не ще избягаш.

В колелото край във края се засичат

и объркано във него се разтягаш.

 

 

Бягаш стиснал се с ръка за гушата,

в лабиринта чакаш своя край,

кокалести ръце към теб  протегнати,

гласове шепнат - "Дай!"

 

Достигнал до края на пътя си,

във ада прокарал си диря.

Покай се, човече, за грешките си,

душата покой да намира.

 

От лъч на надеждата въже оплети

и тръгвай нагоре полека,

достигнал ръба на бездната - изпълзи,

и хващай по нова пътека.

 

© Димитър Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??