Sep 13, 2015, 5:48 PM

Чадърите не плачат 

  Poetry
367 0 2

продавачът на чадъри поиска още ръце в ръкавици на Чадъра, за да му продаде чадър

а навън валеше, капките громяха чадърите

и проправяха път през бойното поле

 

мирът обезмисли жертвите

забравените герои лежат в кофите

мечтаят за новобранец вдигащ счупените им ребра срещу рапирите на небесните великани

 

тишината обикаля в белите точки на женски чадър

загинал ли е, кога ще се прибере черният изхабен чадър

кога ще се сгуши в ъгъла под саката, изсъхнал и глупав

 

мъжка ръка хвърля ранения в коридора

кръвта изсъхва на сутринта

а от ъгъла се плъзва женска душа на бели точки

и протегнала осъдени бели очи се протяга отново и отново

© Мартин Лазаров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Когато препрочитах стихотворението,правех различни асоциации!
  • Прочетох няколко пъти, защото си интересен автор...това ми дойде прекалено сложно...Нека специалистите в областта се изкажат!
Random works
: ??:??