Apr 24, 2013, 9:14 PM

Часът на първата ни среща 

  Poetry » Love
674 0 1

По устните усетих, че си ти,

по-влюбена, по-огнена... гореща,

по-хубава от всякога преди,

брегът... бе първата ни среща.


Усетих те по-нежна от цветята

в очите ми посипала прашеца,

гальовни длани гмурнаха дъгата

над нас... когато ръсеше дъждеца.


Когато с пролетта ме плисна,

нашари ме с целувката вълшебна,

обвиваше ме с′ слънчева коприна

във цвят да се разлиствам и да шепна.


Годините обърна ги... обратно

и щурото момче във мен намери,

лудешки вятър прати във платната

на лодката под приказните двери.


С душата си усетих, че си ти,

по-влюбена, по-огнена... гореща,

по-хубава от всякога преди

в часа... на първата ни среща.

© Красимир Трифонов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Добро начало, но второто и третото четиристишия са претъпкани с хаотични сравнения. Сякъш са писани слепешката. От там нататък "под приказните двери" ми се струва неподходящо в случая. Но пък финалът ти е добър. Като цяло стихотворението е заредено с експлозия, само трябва малко да го доизпипаш. Имаш талант, определено и ще се радвам да бъда свидетел на еволюцията ти. Поздрави от мен.
Random works
: ??:??