Nov 13, 2014, 3:25 PM

Че утре 

  Poetry
786 0 2

Деля легло с надеждата, „Че утре...“

(тя нощем свети като църква).

За нея, с всички пръсти, чак до кутре -

държа се, да не се побъркам.

 

Че утре...“ тръгва сутрин много рано,

на пръсти – да не ме събуди.

Страхува се, че аз като пираня,

ще я заглозгам в тиха лудост.

 

Как тъжно остарява се с надежда,

която идва само нощем...

А дните ми – под кукувича прежда

погребват се приживе още.

 

Надеждата умирала последна.

Че утре...“ ще ме надживее.

Тогава всичко, както си е редно,

по право, пада се на нея.

 

За нея - „утре“-то, за мене – нищо.

(Така е писано, изглежда...)

За мен е драснато в графата „Нищи“:

Живот дели с една надежда.“

 

Радост Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздравявам те с възхищение, Радост, за това толкова силно стихотворение. Действително, живеем с надеждата, като двойка алпинисти, вързани с общо въже и тя ни изтегля към нашето утре. И финалът ти е превъзходен:

    "За нея - „утре“-то, за мене – нищо."
  • Радост, надеждата е сестра на щастието. Какво по хубаво от това нашето поколение да осъществи нашата надежда-мечта!Поздрав Радост!
Random works
: ??:??