Всеки човек, роден на света,
се бори за своя живот.
Той носи сърце и душа
и има език и народ.
Животът е страх от смъртта,
изпълнен с не малко тъги.
Но такава е реалността,
истина дори и да боли.
От радост до болка и тъга,
от светлина към тъмнина,
от блян до надежда една,
говорят за тежка съдба.
От тези думи блика яснота,
всеки за нещо има вина,
носи във себе си греха,
но такава е реалността.