Nov 10, 2022, 10:45 PM

Човешка умора 

  Poetry
154 0 1

Изморих се от този живот
и не мога така да я карам –
да се скитам самин, без любов,
и да свиря на стара китара!

Изморих се да нямам другар,
но да бъда надежда за всички.
Аз съм тъжен, износен и стар
паднал дънер в живота си.
Ничком.

Не изглеждам отдавна добре
и се питам къде да отида.
В мен сърцето е смляно фидè,
а умът е пробита стафида

Изморих се от този живот
и изгубвам човешката ниша,
но вовеки ще пиша с любов
за това, пред което въздишам!

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Аааа, Мите, рано ти е още. Чакай по-натам да видиш.
    Поздрави!
Random works
: ??:??