Feb 6, 2021, 9:06 PM

Цветя са, Боже 

  Poetry » Other
259 4 9

Напъпили в градинката ти, Боже,
латинки са и шарени лалета,
събличат нощем старческите кожи–
в съня им белоцветна пролет шета.

 

Въртят ги денем старчески болежки,
а нощем волно в небесата литват.
По Скайпа лъжат : Не, не ми е тежко
и плахо пак за внуците подпитват.

 

В сърцата носят бремето си скрито,
потапят в чая твърдото коматче.
Цветя са, Боже –  с канари в душите,
от мъката им – камък ще заплаче.

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??