Aug 14, 2019, 2:33 PM  

Цветята ми изсъхнаха 

  Poetry » Strict forms
1044 6 11

Цветята ми изсъхнаха. Дали
им липсват лековатите ми ноти?
Пианото проскърцва и боли
откакто стана моята Голгота.

 

И ето, непогалено, листото
на розата ми клюма като капка.
Криви се кръговрата на живота
когато мъка цветето ми стапя.

 

В гърдите ми заседна тежка хапка...
Недей умира, слънчице в саксия!
Отлитат всички музи поетапно -

остава ми листата ти да пия...

 

Запуша ли крещящите въпроси
домът ми ще ухае пак на рози.

© Миглена Миткова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??