Jun 15, 2017, 12:24 PM

Д а бъде красиво 

  Poetry » Civilian
361 1 10

Гледам ви в очите, мъже и жени,

в ушите ми силен писък звучи.

Барутен дим да стои в сянка и спомен,

мъката в душата, товара огромен.

 

Къде остана вярата в доброто,

навярно безмълвно догаря в злото.

Юмрукът свит брои и пак брои

кой гладен и жаден тук още стои.

 

Гладните сами в забоя,

няма радост, надежда, без хляб в строя.

Уж демократ всичко урежда.

Отворете очи, хора, кой ви поглежда?

 

Мъждукаща вяра пак се разгаря,

гръд мъжка и мисъл човешка отваря.

Животът за радост и обич на всички по света.

Дните ще светят, ще отмира всяка клевета.

 

Морският бриз с прохлада ще окъпе човека.

Да има живот, да изпълни с радост века!

Свободата да е свобода, да бъде красиво,

поколенията да вървят напред щастливо.

 

 

 

 

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??