Apr 27, 2020, 8:10 AM

* * * 

  Poetry » Free verse
476 2 2

И ще потънем в тази пръст

от нея сме изваяни

чупливи съдове от глина

вместилища

на вино и елей

на цвят бадемов

на вечерен бриз

съзвездия дъждовни

запален залез

ято бели птици.

Ще бъдат пълни

с празнота телата ни

освободени от товара

на мислите на думите

на белезите нежни

от целувки

и ще висят прерязани

крилете на сърцето

без дух.

Упокоени ще лежим

и ще се сливаме

със корените цветни

със семена разпукани

тъй страшно ненадейно

надживели мъртвостта си.

© Boyana All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??