Jan 31, 2009, 6:44 PM

* * * 

  Poetry
397 0 6
Затварям очи.
Проглеждайки...
Видях другата в мен.
Чуждата...
Която така и не разбра
коя е всъщност.


А аз бях
твърде крехка.
И наранена, до болка.
Жената...
Вярвах на себе си.
Повярвах в теб.
Безнадеждно.
Изживях в слепота
своите седем животи.
С очи, отворени
за още  живот и надежди.


Исках да бъда
различната.
Докато...
Ослепях съвсем.
Дори за малките радости.
Нямах време да ги отгледам
в своята градина...
Все бързах
заради другите.


А после да получа
своето ... наказание.
Останах неразбрана.
Но... сега.
Слепешката,
търсейки себе си
в онзи, другия свят,
срещнах нея...
Странно...


Виждам! Виждам и него.
Този, който ме
научи да гледам с други очи
на света. И на себе си.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??