Apr 7, 2012, 11:01 PM

Да счупиш огледало 

  Poetry » Other
1521 0 5

Би искал тоя свят
да е поредица
от непомръкващи константи.

 

Да счупиш огледало е беда,
но счупеното носи щастие по принцип:
изхвърляш в кофата за смет
парчетата стъкло,
а с тях и отраженията си,
които недвусмислено доказват,
че си променлива величина,
и че измамното величие на младостта
залязва.
Зарязваш всичко
и поемаш към върха,
под който Бог си е поставил огледало –
кристално езеро,
което няма как да счупиш.

© Владимир Виденов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??