Dec 8, 2017, 8:40 AM

Да те видя 

  Poetry » Authors song
959 1 4

Ясна ми зорница грее.

Славей-птица песен пее,

а сърце ми как милее

 

Ясно слънце да се дигне,

росна китка да поникне,

свидна обич да ме стигне.

 

Утро иде – да те видя.

Мило либе!

Утро иде – да те видя.

 

Ето слънце веч превàли.

Нежен вятър от Балкана

морно ми лице погали.

 

Айде месец да изгрее,

тънка гайда да запее,

кръшно хоро да се лее.

 

Вечер иде – да те видя.

Мило либе!

Вечер иде – да те видя.

 

Аз ще ида на мегдана,

пременена и засмяна,

твоята ръка да хвана.

 

Бие тъпан и сърца ни.

На хорото сплели длани,

от мерак сме завладяни.

 

Месец изгре – да те видя.

Мило либе!

Месец изгре – да те видя.

© Яким Дянков All rights reserved.

Текстът е писан по поръчка, макар че идеята от няколко месеца ми се въртеше в главата. 

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??