И вече нищо няма име,
и всичко е забравено.
През клоните
на утрешната зима
денят, притихнал се събужда.
Слагаш бучка захар в кафето,
а тя мирише ти на газ.
Виждаш поглед примирен -
ти ли си или пък аз...
Но вече нищо няма име,
лекуваш ме с бучка захар.
Няма сладост, само страх.
И под пряспата на оживяла зима
не виждам никой да ме чака.
С очи, обърнати назад-
се питам -
какво ли търся там...
Където нищо вече няма име.
© Вяра Николова All rights reserved.