Sep 21, 2011, 1:54 PM

Децата на Бургас 

  Poetry
1997 0 17

 

 

Избягаха. Дали ще се завърнат

при  шепотния пристан на Бургас?

Децата... Не, не могат да си тръгнат -

сърцата си оставиха при нас...

 

Живота си побраха в раковини,

следите разпиляха  се навред,

но всичките посоки след години

ще водят все към нашето море.

 

По пътя срещат много добрини,

катерят върхове и се усмихват,

но само тук, при нашите вълни,

душата им не е душа на скитник.

 

Бургаските сълзи са по-солени

след всяко отпътувало дете,

но всички стъпки, нейде разпилени,         

завръщат се по тези брегове...

 

 

© Яна Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??