Dec 31, 2016, 4:33 PM  

Ден преди края и началото 

  Poetry » Other
815 1 4

Последен ден за размисъл, за равносметка,

седя и мисля си облечен в старата жилетка.

Защо завършва старата година и винаги започва новата

... със зима?!

Защо ли, защото много време за празнуване,

когато ни затрупат преспи има.

То бива труд, но трябва и почивка,

когато  плодовете сме прибрали,

когато са засети ниви изорани,

ни трябва време за мечти, за планове,

за ласки под завивка.

Дали възможно е във другите сезони

на воля да посрещаш и изпращаш скъпи гости,

да сгряваш с вино и хора измръзналите кости?!

През зимата готов е дряна за сурвачки,

деца по зимни празници очакват пожеланите играчки.

 

Седя и мисля си: навън е зима,

ще срещна като всички

НОВАТА ГОДИНА.

 

 

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??