На денонощен щанд за коментари,
където всички знаят си цената,
един поет, количка натоварил,
към изхода се втурва като вятър!
А друг, в ръка държащ сертификата
за коментари с качеството "първо",
избира зрели, вкусни – за салата,
и да лекува възпалено гърло!
И трети търси "пресни" коментари,
че с тях си квасел всеки ден устата!
Четвърти казва, че се бил "опарил"
от коментар – боляла го главата!...
Я, виж... разцъфнал като майски цвят,
за мене коментар – едничък, малък,
без мирис в електронния формат,
но фин и апетитен като залък!
Завършва с пожелание накрая!
С три удивителни! С приятелска закачка!
С усмивчица, която да омае
добрите познавач и познавачка!
Избързвам с поглед пак да го докосна!...
В миг... с гръм се втурва коментар огромен,
минава грохотно, победоносно...
От "славата ми" не остава спомен!
© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.