О, детство, как ни липсваш много,
да можехме да сме малки пак,
дойдоха дни на тъга и тревога,
дойдоха дни на болка и мрак.
Всеки работен ден за нас е драма -
да се бориш осем часа за хляб,
няма наготово от татко и мама,
вече си тъпкан, вече си роб и слаб!
© Георги All rights reserved.