Apr 24, 2019, 9:38 AM

Дете, пчеличка и книжка 

  Poetry » For kids
1596 5 14

- Здравей, пчеличке! 
Как се ти наричаш? 
Защо си клюмнала крилца? 
Тъжна ли си, та приличаш 
на капчица, на жълтичка сълза?

 

- Аз Ная съм. 
Така ми казват всички. 
Щастлива съм, че питаш ме сега, 
но мама болна е, самичка, 
и сили няма. Как да продължа?

 

- Ей, миличка, 
недей така унива. 
От книжката си тук ще прочета 
рецепта най-вълшебна, що лекува. 
Тя ще я избави от беда.

 

Виж пише тука - 
прахче от цветята, 
заискрило в лъч от светлина, 
забърква се със капки от росата 
и тази сладост прави чудеса.

 

-Това медец е! 
Как не се досетих! 
Детенце, от сърце благодаря! 
Та с този еликсир божествен 
аз майчицата своя ще спася.

 

Поука: В книжките 
положен е света.
Четем ли, можем да открием
във думите омайни, доброта, 
що всички прави ни щастливи.

 

24.04.2019

© Таня Мезева All rights reserved.

The work is a contestant:

Обичам книжки да чета »

9 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??