Mar 4, 2011, 8:41 PM

Детска сълза 

  Poetry » Phylosophy
665 0 3

Една сълза по бузките се стича,

 очите пълни с болка и тъга.

Една сълза – на бисерче прилича,

откъснато  от мида на брега.

 

Опитвам мъката ти да открия,

която мъчи детската душа.

Сълзата с дланите си да изтрия

и с нежна обич да те утеша.

 

Но устните мълчат, не казват

какво сега душата ти терзай.

 Сълзите сякаш ме наказват

за грях ли, болка ли, кой знай?

 

03. 06. 1997 год.

© Блага Енева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??