Oct 20, 2022, 10:25 AM

Деветата нота 

  Poetry
270 1 3

ДЕВЕТАТА НОТА

 

Ако тръгна натам, накъдето ме тегли сърцето,

може би ще съм сам. Ще говоря на ти със морето.

 

Ще усетя лек гъдел под ръкава на бялата риза

и ще видя щурче, как под него с цигулка излиза.

 

Ще засвири мелодия, която разпуква живота

и аз ще позная във нея деветата нота!

 

Като фар без море ще стърча и ще чакам вълните, 

в тях едно белобрадо дете да си оплакне очите!

 

Скалите, под които ще се скрия от мене самия, 

със своите ръбове остри лицето ми ще измият!

 

А щурчето ще свири на свойта цигулка Живота

и само аз между вас ще разбирам деветата нота!

 

Емил Стоянов

Ахтопол

© Емил Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??