Морето ме погълна с тъмната си сила,
удави вярата във всяка земна власт,
лиши ме от човешката съмнителна закрила
и трупаше забрава пласт след пласт,
разгърнаха вълните наметало над греха ми,
изтриха черните мастилени петна,
затрупаха със пяна пясъчна страха ми
от чувството измамно за вина.
Морето сякаш ме изкъпа и пречисти,
разплете струните на гневния ми глас,
разчисти от препятствия житейската ми писта,
където гол стоях пред вътрешното Аз
и продължаваха вълните да обливат
ненужната, разпъната на съд, душа,
разломните стихии ме мачкат и заливат,
живея-съществувам предстои ми да реша.
Желая ви весело посрещане на Нова година!
И нека да е по-добра от старата!
© Димитър Станчев All rights reserved.