Nov 25, 2012, 4:27 PM  

Дивно цвете 

  Poetry » Love
796 0 6

Красиво си и ароматно дивно цвете!

Обичаш свободата,

  синия простор...

      неспуснато перде.


В душата ти любов живее,

душа ти за любов копней

дори кога се спусне есен златна

и вятър похотлив цвета ти разлюлей.

"Живей живот" е ангелската песен,

политнала над езерата - твоите очи,

понесло в бели си ръце на слънце топлината,

развяваш руси си коси - прабългарското знаме,

високо във Балкана родна реч звучи.

Окъпано от дъждове,

   калено в снеговете,

ти няма своя род да предадеш,

че твойте корени са святи,

достойно своята съдба ще понесеш.

Красиво, дивно балканджийско цвете,

как искам да отпия сладкия нектар

... на твоята душа.

Щастлив да литна,

па ако ще в небето да загина.

Аз знам - кога изгаряш, силно свети,

когато гниеш, липсва светлина.

 

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??