Sep 21, 2016, 4:45 PM

Джулай морнинг 

  Poetry » Landscape
540 1 12

 

 

Брегът е коленичил пред море,

невинно като поглед на момиче,

с очакването днес да разбере,

че му е вярно и че го обича.

 

С магично тайнство старият делфин

издига диска слънчев над водата.

Отблясъци на морски балдахин

пулсират с танцов ритъм във душата.

 

От румения изгревен бокал

отпиваме надежда лятно-жива.

И като сочна праскова узрял

денят на първи юли в нас се влива.

 

Пред слънцето ще сторят днес обет

светът на сушата и на морето.

И чувствена стрела от арбалет

ще звънне на вълните във сърцето.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Панайотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??