Jul 12, 2023, 9:28 PM

До живот 

  Poetry » Other
387 2 2

Нейната дива душа,

влюбена в светлата суша

носи в съдбата си страх от греха...

(Страховете...

Кой ли ги слуша?)

 

Срещнах я, в бурята,

преди сетния гръм.

(Както се срещат любов и омраза.)

Нямам идея, ни грам...

С тази близост кой ни наказа?

 

Заваля. Понапълни. Потече

воденичният кръговрат

на вечното настояще.

(Черното носи съдбата на Бог,

белобрада, за щастие.)

 

Вкоренена, копнее семе и плод...

И безсолна вода, вярна

(едва ли) на своята вада.

Време. Условия. Градинар.

До живот.

 

Тя умее, растейки, да страда.

 

 

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??