притихва
денят в нощта и само шепот
на листа стелещи се кротко
за живота напомнят
захлупено сякаш селото
от мрака самотен и хладен
уморено потъва
в съня си
разнася
мирис топъл речният вятър
на окосено сено и дъх
на дюли узрели
а забързана реката нататък
в шепи от тиха вода
звезди от небето
събира
нечии
стъпки прошумели
плахо тишината докосват
и безпокойство събуждат...
дали кошута уплашено
прибягва наоколо или пък
някак тихо есента се
прокрадва
до утре
когато с клони голи
есента ще събуди дърветата
и отново ще задимят комини
за лятото отишло си
отнесло със себе си слънцето
от облаче тъжно Бог сълзи
ще отрони
http://www.youtube.com/watch?v=DLr1oWjIC44
МУЗИКА >>> AUTUMN
художник Тодор Маринов
© Магдалена Костадинова All rights reserved.
в шепи от тиха вода
звезди от небето
събира"
Прекрасно е!