Sep 1, 2012, 10:11 PM

До земя небето се навежда 

  Poetry » Civilian
389 0 3

Днес в душата ми отекна звук

от застреляна в небето птица.

Сякаш небосводът падна тук

и напълни земната паница.

 

Този звук във душата се заби

 и я закова на смъртен ъгъл.

А в сърцето болка затръби -

аз разбрах, че само съм се лъгал

 

в мойта птица - моят земен знак.

Мислех, че е неуязвима

и че няма страх от нощен мрак.

Мислех аз, че е неуловима...

 

Вече съм без този ясен знак.

Нямам днеска утрешна надежда.

Виждам даже, че над мене пак

до земя небето се навежда.

 

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??