Nov 18, 2020, 8:14 AM

Нещо красиво и добро ще се роди 

  Poetry » Civilian
647 2 4

Системата порочна, кривозъба,

пипалеста и слузесто изгнила, 

убиваща, като отровна гъба, 

цъфти от своя труп с свирепа сила. 

 

Могъща е, когато е в разцвет, 

разкъсва грубо всяка съпротива

и враговете си разпъва в сив отчет

решила вече, че ще ги убива. 

 

Корупция и животинско право, 

по-силни са от всяка еденица.

Захапката и е и от капан по-здрава,

а тя... а тя е гибелна мръсница... 

 

Но няма вечност в тази чернота, 

от глина са краката й, от глина. 

Ще падне някой ден в пръстта 

от дето е излязла уродлива. 

 

Системата, когато е от зло, 

очаква я разпадане, забрава, 

но дотогава вие тя хоро

под звуци от омраза, не прощава. 

 

Самотен глас не може да я срине, 

но виж - тъй слага се начало - 

Ще вдъхне той на другите заветна сила, 

ще бъде клечката кибрит... която я запали... 

 

И някой ден на кладата пищяща

системата ще се разпадне в сажди, 

докато там, на лобното й място, 

нещо красиво и добро се ражда.. 

 

02.11.2020.

 

Георги Каменов 

 

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Трябва да вярваме, Димитър, трябва да вярваме, иначе нищо не ни остава...
    Благодаря ти за включването.
  • Бунт и оптимизъм. И категоричност.
  • Отново отличен, Ничка, мерси.
  • Животът с цялата си монохромност и улики на престъпление, което убива!
    Системата е ехо на двуличие и свирепост, на всички порочи-на власт, алчност, пари, рушвети и анархия!
    Това красиво и добро е химерно, но може би някой ден ще настъпи!
    Поздрави, Гош!
    В този стих улавям болката ти и отчаянието ти, омразата към системата!
Random works
: ??:??