Jul 20, 2023, 12:26 PM

Додето преброя до три 

  Poetry
195 1 3

ДОДЕТО ПРЕБРОЯ ДО ТРИ

 

... додето преброя до три, поглеж – и моят ден отмина,

изчезнаха ми вдън гори мъжът, живял за тристамина,

момчето в цъфналата ръж, целунало в дъждеца Джени,

ловджията, извикал „Дръж!” на псето си в гори с елени,

добрякът, спрял ви посред нощ да си поще една цигара,

бохемът стар, пиян сархош, заспал на варненската гара,

 

без джипи, ЕГН, адрес, без лична карта – и без логин,

съсед, на прага спрял нощес, поискал ви лопатка огън,

през пръсти дал, не много взел, и незавързал двата края,

по изгрев – с третия петел, ви пях във вашата чат-стая,

каквото имах да река, го пях в бездънни небосводи –

живях за миг човещинка – и нека тя отвъд ме води.

 

20 юлий 2018 г.

гр. Варна, 21, 35 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??