Куп правителства… поредни,
не смятат, че е прецедент,
в Европа все да сме последни
и то с един, голям процент.
Нормално - тук живеят само
докопалите се до власт,
а всички други ближат рани
и духат супата със страст.
Една… престъпна диаспора
играе с нас на чифт и тек.
С едни и същи, смешни хора
се лъжем вече втори век.
Макар пред хляба да сме равни,
с тях хляб по равно не делим.
Та… докога, ще просим гладни
и по палатките ще спим.
Защо не грабнем: сто тояги,
черпаци, вили и коси!
Далеч - крадците ни да бягат!
Оттук нататък, вдън земи!
Юри
Йовев
Август
2022 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.