Dec 17, 2012, 10:44 AM

Дом 

  Poetry
520 1 2

Постелил си дома си и очакваш

да го населят хора със очи.

Очи, които осветляват мрака,

в които да се сгушиш и мълчиш.

 

И ти ги храниш с хляб и със роса,

със много меки думи и със сладко -

това е само. Топла синева,

в която си обгрижен и очакван.

 

Погалваш ги, написваш със перце,

че топло е, един до друг сте свити.

Приличате на малко сърчице,

прибрало се при себе си на тихо.

© Ива Колева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Харесва ми как пишеш
  • " Прибрало се при себе си на тихо "
    Има ги, още ги има и тези хора, Иве. Благодаря
Random works
: ??:??