Малка надежда крепи днес мужика:
Че Путин ще стъпи завинаги тук!
Как ще му пляска: “Победа” - ще вика
със вдигнат нагоре - гладен юмрук!
Отдавна си мисли, как го възпява!
Как в култ го издига, как срича за мъст!
Как му се мазни с безмозъчна плява,
и му величае невръстният ръст.
Крепи го мужика - предишното време.
Живее във свой пионерски дворец.
Свита в душата му - подлогата дреме!
Мечтае да стане отново подлец!
Отново да снася за свои колеги.
С донос след донос напред да върви!
Няма спокойствие отдавна за него.
Няма за вицове… кого да топи.
Юри
Йовев
Март
2022 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.