Jul 28, 2023, 8:09 AM

Достатъчно 

  Poetry » Other
319 4 12

Достатъчно от всичко взех.

Защо все още се оглеждам?

Витае в празното пространство дух,

но няма в него никаква надежда...

 

Присядам. В сянката на миналите дни.

За малко, уж, да се сбогувам.

А времето лети. Лети! Очаква ме.

Да се събудя.

 

Внезапно сепвам се.

С изтръпнали ръце,

оплели пръсти като храсталаци...

Щях някъде да ходя? Но къде!?

 

По дяволите слабият ми разум!

Усещам, знаеш ти, сърце...

Е, хайде, да вървим. Води!

През девет планини и равнини.

 

В безпътицата има винаги надежда.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??