Jun 20, 2020, 4:27 PM

Дотам и обратно 

  Poetry » Other
422 0 3

„Започва път от моя праг – 

животът някога все свършва.“,
би казал Билбо пак и пак, 
тъй както хобит значи къща. 

Без него друг ще е света – 
различен леко и осъден,
но ти недей, недей рида,
защото той ще бъде тъжен. 

Кой знае, може би човек 
не може с елфите да види,
че за джудже, а и за теб 
приятел значи много, мили. 

Започва път от моят праг  –
животът някога все свършва,
но не за тоз, що знае как 
да тръгне,  ако ще се връща.

 

На Сър Иън Холм

© Веселин Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??