Apr 6, 2008, 6:45 PM

Душа Орфей 

  Poetry » Phylosophy
870 0 1

Орфей в моята душа кънти,

нежни звуци в сърцето ми разпръсква,

често кара ме той да свиря,

на златна лира със седем струни.

 

Със седем струни,

здраво и силно опънати,

подарък от Калиопа,

изпод зелените недра на земята.

 

Откак на тоз свят родил съм се,

все с него аз си свиря и

учим се един другиго любов да даваме,

и любов да пръскаме, все едно сватба е,

все едно светъл празник е…

 

Хората опиянявахме,

сякаш с червено, силно и руйно вино.

Давахме им и те пиеха и пяха си щастливи,

и жадуваха за още и още…

 

Но разлика появи се

в наште сърца самородни,

не е веч както преди било е.

Хората от думата любов се плашат,

не се радват и усмихват,

тръскат се, скачат и се тупат

като от полепнал прах по тях

от стара изба.

© Кирил Юнаков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не допускай да си тръгне твоя Орфей!Красива душа имаш, Кирил! Поздрав!
Random works
: ??:??