Aug 7, 2008, 2:14 PM

Душата ми 

  Poetry » Other
746 0 12
Душата ми е нож с две остриета,
калени в огъня на буйни страсти,
наточени с езика на поета,
полирани до блясък с мисълта ми.

И ако се боиш от люти рани,
с ръцете си към нея не посягай,
че в алено с кръвта си ще обагриш
студения метал на съвестта ми.

А белегът ще се превърне в трайна
следа по линията на живота.
Дланта ти ще нашепва до безкрайност,
че си платил цената за урока.

Но ако я обикнеш за минута -
ще видиш, че душата ми е мека
и нежна като майчина милувка,
защото е открила в теб Човека.

© Яким Дянков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??