Студено е и вятър духа,
стъклата мраз нашари вече.
А две очи през тях надничат,
те чакат мама да се върне.
Студено е и болка глуха
кънти след стъпки надалече.
Ръчички две стъкла подпират
и стоплят ги с дъха си.
Студено е и вятър духа,
но две очи са на прозореца.
Ръчички две сърца рисуват,
с големи букви пишат МАМО.
19.03.2014
© Хари Спасов All rights reserved.