Nov 16, 2024, 12:43 PM

Две парещи следи 

  Poetry » Love, Landscape
80 4 8

Отнесе есента последният си кехлибар и злато,

а слънчицето плахо през мъгли и облаци замига.

Небето тъжно плаче за на юг отлитналото  ято,

до него само вятърът във клоните сега достига.

Оставили две парещи следи в килима от листа,

отнесли късчета любов и още толкова мечти, 

в студа затрупани под топлата завивка на снега

мълчат, докоснали ръце и две сърца ведно тупти.

Дантела снежна, опитва се да скрие техните следи,

заплита ги във мрежата от падащи снежинки.

Небето ги изплака милион проблясващи звезди,

танцуващи във вихъра, да търсят свойте половинки.

Слънцето погледнало през тъмен облак се зачуди,

дали е късна есен или тиха, топла, ранна зима.

Решѝ с усмивка дъжд, мъгли и сняг далеко да прокуди.

Две парещи следи в килима от листа, завинаги да има.

© All rights reserved.

The work is a contestant:

Нека любов в деня ни да има, нищо че чука на прага ни зима »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Поздрав и успех, Скити!
  • Благодаря ти, Иван! Нямам шанс, но ей така - за спорта
  • Поздравления за стиха! Успех в конкурса!
  • Георги, Дейна, радвам се, че ви харесва!
    Танче, рядко се спираш при мен и сега ме зарадва!
    Стойчо, благодарна съм, че и тук ми остави коментар!
    Благодаря ви от 💖!
  • Успех, Скити!🙏
  • Успех, Скити!
  • Хубаво е, Скити! Успех!
  • Силно участие записваш.
    Дойде ли времето за гласуване, вече си имам фаворит.
    Поздрави и успех.
Random works
: ??:??