Нощ за обич. Нощ-закрила.
Нощ, по-бяла от деня.
Лятна, лунна, притаила
дъх, земята занемя.
Дълъг път на безтегловност
прелетяхме над света.
Репетирана готовност
да останем в орбита.
Слетите тела в прегръдка
космосът ще приюти,
въздухът – последна глътка,
в теб съм аз и в мен си ти.
Ще се реем сред звездите,
неразплетен възел здрав,
из пространства неоткрити,
над макет, приет за прав.
© Светличка All rights reserved.